zondag 13 mei 2012

DIY | Vloeibare Handzeep

De Do It Yourself van Mascha wilde ik wel heel erg graag zelf proberen. Het is een Do It Yourself waarin je van een blokje zeep, vloeibare handzeep maakt. Dus ben ik naar de winkel gegaan, om de spulletjes te halen die ik niet in huis had. En ben ik samen met mijn vriend aan de slag gegaan om zelf een vloeibare handzeep te maken. En vandaag laat ik aan jullie zien hoe ik dat heb gedaan.


Benodigdheden:
- Een zeepje
- Glycerine
-  Een Mesje/kaasschaaf
-  Een Bakje
- Een Pan
- Water
- Een mixer
- Een flacon voor de zeep in te doen
Je begint met het snijden van het zeepje, ik had een zeepje van 125 gram. Zoals Mascha al vertelde alle zeepjes kun je hiervoor gebruiken, behalve de zeepjes van Dove die zijn te romig. Snij ze wel in kleine stukjes, kleiner dan op de foto dan smelten ze sneller in het water. Ik had te groot gesneden en het duurde dus iets langer.
Na het snijden van de stukjes zeep, zet een pan met water op het vuur. De hoeveelheid water hangt er vanaf hoeveel gram je zeepje was, mijn zeepje was dus 125 gram. Ik had dus 1.25L water nodig, deze zet je op een laag vuurtje en daarbij doe je stukjes gesneden zeep. Ook voeg je een eetlepel glycerine toe ( te koop bij o.a Etos voor €2,55 ) 
En roeren maar, zorg wel dat het water niet al teveel gaat koken. Blijf net zolang roeren totdat alle stukjes gesmolten zijn, je kan het natuurlijk ook even laten staan met een deksel erop en na vijf minuten verder roeren. Zodra alle stukjes gesmolten zijn, zet je het gas uit, deksel op de pan en laat je het zo een nachtje staan.
De volgende ochtend zag mijn zeep er zo uit, pretty mint groen pastel kleurtje. Het voelt heel erg hard aan, je kan het wil indrukken dus zo hard als een baksteen is het ook weer niet. Als je heel goed kijkt zie je ook een vinger afdruk van mij haha.
Met een mixer ga je de zeep eigenlijk pas echt vloeibaar maken, bij mij ging het in het begin erg lastig maar als eenmaal alle harde stukken zijn verdwenen gaat het een stuk makkelijker. Ga net zolang door totdat jij het vloeibaar genoeg vind.
Eindresultaat, ik vond het heel erg leuk om eens uit te proberen. Weet zeker dat ik het nog wel met meer zeepjes hier in huis ga doen. Het is erg leuk om de zeep in een doorzichtig flacon te doen, ik kocht deze bij de Hema voor maar €2,95. Zo kun je de kleur van de zeep zien, zoals dit mint groene kleurtje.

Liefs, Amy

6 opmerkingen:

  1. Leuke diy! Je hebt ook een erg leuke blog. Je hebt een nieuwe volger erbij. :)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super leuk idee! dat wil ik ook eens proberen!
    Liefs, Swaen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt een leuke DIY! Ik volg Beautygloss ook dus ik zag hem al voorbij komen, maar die van jou is erg goed gelukt. Ik ga het ook eens proberen denk ik! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk! Ik had 'm ook al gezien van Mascha, maar leuk dat je het zelf ook gedaan hebt :)

    BeantwoordenVerwijderen